Tato bábovka je opravdu rychlá a když vás honí mlsná na něco sladkého a do náročné přípravy šlehané "bábovky jak peříčko" se vám nechce, tak je to to pravé. Výhodou je také snadné měření (kuchyňskou váhu totiž ve své malinké kuchyňce garzonky nevlastním).
Suroviny:
- 4 vejce
- 1 dcl (1/2 sklenky) oleje
- 1 dcl (1/2 sklenky) teplé vody
- 250 g cukru (moučkový nebo pískový - já jsem použila moučkový)
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 PL kakaového prášku
Postup:
- V míse rozmícháme postupně všechny suroviny v pořadí, jak jsou uvedeny v surovinách (já jsem krátce šlehala ručním elektrickým šlehačem na nejnižší rychlost).
- Bábovkovou formu (lze použít jakýkoliv hlubší pekáček) vymažeme máslem nebo rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou.
- 2/3 těsta vlijeme do formy.
- Do zbývající 1/3 těsta rozmícháme kakaový prášek.
- Tmavé kakaové těsto vlijeme na světlé těsto do formy a vařečkou mírným zamíchnutím provedeme mramorování.
- Déme péci do vyhřáté trouby a pečeme cca 45 minut při teplotě cca 170 stupňů.
- Necháme vychladnout ve formě, vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem ochuceným troškou vanilkového cukru.
5 komentářů:
Dobrý den,
právě peču bábovku dle Vašeho receptu.
Určitě bude moc dobrá :o)
Tímto Vám moc děkuji za pomoc s pečením :o)
Zdravím Eva z Jablonce
Dobrý den, bábovku podle Vašeho receptu jsem pekla už několikrát a je opravdu moc dobrá. Cukru dávám méně, než je uvedeno v receptu, ale jinak bábovka nemá chybu. Martina
Zdravím, bábovku dělám čsto, a jestli můžu doporučit, do kakaové hmoty přidám najemno nadrcenou čokoládu, mže být i mléčná, i hořká, bábovka je potom opravdu super :) Jana z rožnova :)
Mňam.. právě se chystám péct , protože nás všechny honí mlsná. Tak doufám, že se nám povede.. Děkuji za rychlý recept.
Zdravím, zachvilku se pustím do pečení recept vypadá jednoduše a z komentářů vidím že moc chutná, tak uvidíme. Ještě se ozvu jak dopadla
Lenka z Mostu
Okomentovat