U tohoto vánočního cukroví jsem se opět inspirovala Veronikou, která ráda peče netradiční druhy. Recept je jednoduchý, není na něm co pokazit a prozatím se krokantky vždycky povedly (pochopitelně pokud je nespálíte).
Suroviny:
- 2 vejce
- 250 g pískového cukru
- 3 KL skořice
- špetka mletého hřebíčku
- 65 g kandovaného ovoce
- 75-100 g mletých mandlí
- 250 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 malé vejce na potření
- oloupané celé mandle (nebo půlky) na zdobení
Postup:
- Šlehačem na nejvyšší rychlost šleháme vejce s cukrem 1-1,5 min.
- Snížíme rychlost a postupně zašleháme skořici, hřebíček.
- Vyměníme šlehací metly šlehače za hnětací.
- Vmícháme kandované ovoce a mandle.
- Prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva.
- Postupně, po lžičkách, přidáváme mouku s práškem do pečiva a hněteme na střední rychlost.
- Hnětením vznikne husté, kompaktní těsto, které rozválíme na placku o tloušťce 3 mm.
- Z rozválené placky rádýlkem vykrajujeme obdélníčky.
- Obdélníčky klademe na plech vyložený papírem na pečení.
- Rozšleháme vejce a pomašlujeme obdélníčky.
- Do středu obdélníčků poklademe mandle (stačí půlky).
- Pečeme 12-15 min. při teplotě 170-200 stupňů.
Žádné komentáře:
Okomentovat