Jogurtové placky se sice tradičně používají jako příloha ke kuřeti s jogurtem (indickému), ale já jsem si je moc oblíbila a dělám je jako přílohu k různým masům. Mám už i vyzkoušené plněné špenátem, lze je použít jako náhrada tortily s náplní dle vlastní fantazie. Zkusila jsem je i pomastit sádlem a potřít povidly (jako patenty), bylo to docela dobré.
Předpis je na množství 4-5 placek.
Suroviny:
- 4 vrchovaté PL bílého jogurtu
- 1 PL másla nebo rostlinného tuku
- 1 KL soli
- 1/2 KL prášku do pečiva
- 1 šálek hladké mouky
Postup:
- Suroviny zpracujeme v tužší, trochu lepivé těsto.
- Z těsta tvoříme kousky, které na pomočueném vále vyvalujeme na tenčí placky (při vyvalování obracíme a pomoučíme, aby se těsto nepřilepilo na vál).
- Placky na sucho opečeme na teflonové pánvi po obou stranách.
- Placky se podobají bramborovým plackám (patentům), jen jsou po opečení tužší.
Žádné komentáře:
Okomentovat