pátek 4. dubna 2008

Jogurtové placky

Jogurtové placky se sice tradičně používají jako příloha ke kuřeti s jogurtem (indickému), ale já jsem si je moc oblíbila a dělám je jako přílohu k různým masům. Mám už i vyzkoušené plněné špenátem, lze je použít jako náhrada tortily s náplní dle vlastní fantazie. Zkusila jsem je i pomastit sádlem a potřít povidly (jako patenty), bylo to docela dobré.
Předpis je na množství 4-5 placek.

Suroviny:

  • 4 vrchovaté PL bílého jogurtu
  • 1 PL másla nebo rostlinného tuku
  • 1 KL soli
  • 1/2 KL prášku do pečiva
  • 1 šálek hladké mouky

Postup:

  1. Suroviny zpracujeme v tužší, trochu lepivé těsto.
  2. Z těsta tvoříme kousky, které na pomočueném vále vyvalujeme na tenčí placky (při vyvalování obracíme a pomoučíme, aby se těsto nepřilepilo na vál).
  3. Placky na sucho opečeme na teflonové pánvi po obou stranách.
  4. Placky se podobají bramborovým plackám (patentům), jen jsou po opečení tužší.

Žádné komentáře: