čtvrtek 17. dubna 2008

Jogurtový ovocný koláč II.

Tento koláč je vláčný a lehký. Výhodou je, že se neušpiní téměř žádné nádobí a k měření postačí jen kelímek od jogurtu.

Suroviny:

  • 2 bílé jogurty
  • 2 1/2 kelímku polohrubé mouky
  • 1 1/2 kelímku moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce másla (Hery)

Drobenka (já dělám odhadem, ale pro ilustraci):

  • 40 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 60 g hrubé mouky
  • vanilkový cukr

Postup:

  1. Cukr utřeme s vejcem a máslem.
  2. Přímícháme jogurty, prosátou mouku s kypřícím práškem.
  3. Těsto rozetřeme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech.
  4. Poklademe ovocem (jakýmkoliv sezónním, které máme k dispozici - rybízem, borůvkami, meruňkami, švestkami...).
  5. Připravíme drobenku promnutím výše uvedených surovin.
  6. Ovoce hustě posypeme drobenkou.
  7. Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den.Tento koláč jsem upekla - byl výborný,moc díky za receptík...