Toto je další rychlý a jednoduchý recept. Na bublaninu je možné použít jakékoliv sezónní ovoce (rybíz, jahody, maliny, třšně, višně), ale také třeba kompotové (ta na obrázku je z kompotových třešní vlastní výroby). Těsto jde bez problémů využít také na bábovku (pochopitelně bez ovoce, ale třeba s kokosem nebo kakaem, oříechy, apod). Místo váhy někdy pro úsporu času používám jednoduchou odměrku - PL.
Suroviny:
- 3 vejce
- 100 g oleje (9 PL)
- 100 g teplé vody (9 PL)
- 200 g cukru (moučkový nebo pískový)
- 220 g hladké mouky
- 80 g hrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup:
- V míse rozmícháme všechny suroviny (já jsem krátce šlehala ručním elektrickým šlehačem na nejnižší rychlost).
- Menší vyšší pekáč vymažeme máslem nebo rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou (lze použít také strouhaný kokos).
- Těsto vlijeme do formy.
- Poklademe ovocem (já jsem použila kompotové třešně.
- Dáme péci do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.
- Nakrájíme na čtverce, dáme na tác a pocukrujeme moučkovým cukrem.
- Bublanina je vláčná a velmi jemná.
2 komentáře:
Konečně výborný recept na bublaninu - doporučuji vyzkoušet - moc dobrý.Díky.
Vcera jsem ho vyzkousela a bublanina byla za 30 min hotova a vyborna!!!
Okomentovat