Inspiraci pro takto upravená filátka z lososa jsem našla na http://www.labuznik.com/ . Tam je recept určen pro 4 osoby, já jsem z úsporných důvodů na zkoušku zhotovila jen 2 porce. Není to pochopitelně recept úplně nejlevnější, zvláště pro vícečlennou rodinu, ale výsledek stojí za to.
Suroviny:
- 250 g filé z čerstvého lososa
- 1 cibule
- 1 mladá cibulka (nemusí být)
- 2 citróny
- máslo
- olivový olej
- bylinkové rybí koření, sůl
- Pekáček vymažeme máslem.
- Cibuli a jeden oloupaný citron nakrájíme na kolečka a dáme do pekáčku (já jsem použila také 1 mladou jarní cibulku, zbylá zelená nať je výborná s brambory).
- Filátko mírně posolíme a potřeme směsí - olej, citr. šťáva, koření na ryby.
- Takto připravené flátko dáme do pekáčku na kolečka citronu a cibule a pečeme asi půl hodiny v troubě.
- V doporučeném postupu z receptu sice o podlévání není zmínka, já jsem během pečení jen velmi mírně podlila (cibulka začala hnědnout a já jsem měla obavy, aby se nepřipálila a nezhořkla).
- Po upečení se citron pod rybou téměř rozpadne, cibule je lehce měkká a vznilý mišmaš je velmi delikátní a výsledek byl dokonalý!
Doporučená příloha:
Nové brambory. Já jsem nové brambory neměla k dispozici, tak jsem použila staré, omastila jsem je důkladně máslem a posypala zelenou natí z jarní cibulky.
Doba přípravy je cca asi 45 min.
2 komentáře:
Wygląda to super. Pozdrawiam.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Okomentovat