úterý 15. dubna 2008

Losos se dvěma C

Inspiraci pro takto upravená filátka z lososa jsem našla na http://www.labuznik.com/ . Tam je recept určen pro 4 osoby, já jsem z úsporných důvodů na zkoušku zhotovila jen 2 porce. Není to pochopitelně recept úplně nejlevnější, zvláště pro vícečlennou rodinu, ale výsledek stojí za to.

Suroviny:

  • 250 g filé z čerstvého lososa
  • 1 cibule
  • 1 mladá cibulka (nemusí být)
  • 2 citróny
  • máslo
  • olivový olej
  • bylinkové rybí koření, sůl
Postup:
  1. Pekáček vymažeme máslem.
  2. Cibuli a jeden oloupaný citron nakrájíme na kolečka a dáme do pekáčku (já jsem použila také 1 mladou jarní cibulku, zbylá zelená nať je výborná s brambory).
  3. Filátko mírně posolíme a potřeme směsí - olej, citr. šťáva, koření na ryby.
  4. Takto připravené flátko dáme do pekáčku na kolečka citronu a cibule a pečeme asi půl hodiny v troubě.
  5. V doporučeném postupu z receptu sice o podlévání není zmínka, já jsem během pečení jen velmi mírně podlila (cibulka začala hnědnout a já jsem měla obavy, aby se nepřipálila a nezhořkla).
  6. Po upečení se citron pod rybou téměř rozpadne, cibule je lehce měkká a vznilý mišmaš je velmi delikátní a výsledek byl dokonalý!


Doporučená příloha:

Nové brambory. Já jsem nové brambory neměla k dispozici, tak jsem použila staré, omastila jsem je důkladně máslem a posypala zelenou natí z jarní cibulky.

Doba přípravy je cca asi 45 min.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Wygląda to super. Pozdrawiam.

Anonymní řekl(a)...

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.