Tento koláč je vláčný a lehký. Výhodou je, že se neušpiní téměř žádné nádobí a k měření postačí jen kelímek od jogurtu.
Suroviny:
- 2 bílé jogurty
- 2 1/2 kelímku polohrubé mouky
- 1 1/2 kelímku moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce másla (Hery)
Drobenka (já dělám odhadem, ale pro ilustraci):
- 40 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 60 g hrubé mouky
- vanilkový cukr
Postup:
- Cukr utřeme s vejcem a máslem.
- Přímícháme jogurty, prosátou mouku s kypřícím práškem.
- Těsto rozetřeme na máslem vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech.
- Poklademe ovocem (jakýmkoliv sezónním, které máme k dispozici - rybízem, borůvkami, meruňkami, švestkami...).
- Připravíme drobenku promnutím výše uvedených surovin.
- Ovoce hustě posypeme drobenkou.
- Zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
1 komentář:
Dobrý den.Tento koláč jsem upekla - byl výborný,moc díky za receptík...
Okomentovat