Včera jsme byli s tátou jen tak na pivku v nedaleké pizzerce a honila nás mlsná. Na pizzu, kterou tam mimo jiné dělají výbornou, jsme nějak chuť neměli a oslovil nás tataráček z lososa. Já ho mám dost ráda, a tak jsem byla zvědavá, jak ho tam udělají a výsledek mne mile překvapil. Byl výborný! Napadlo nás tedy, že bychom si ho mohli taky někdy na chaloupce udělat. Neznaje recept, nakoukla jsem na internet a jak jsem tušila, receptů na tatarák z lososa je habakuk, tento mne však, vzhledem k ingrediencím a s ohledem na mé zažívací ústrojí zaujal, tak si ho hned poznamenávám, abych ho hned nezapomněla.
Suroviny:
- 400 g filé s lososa
- 1 střední cibule (nejlépe šalotka nebo červená)
- 2 žloutky
- 1/2 hrnečku kaparů
- 1 lžíce Knorr Kořenící mix na ryby
- 1 lžíce tekutého worchesteru
- špetka soli, pepře
- 1 lžíce Olivový olej Bertolli Classico
- 1/2 citronu - šťáva z něj (limetka dle doporučení gurmánů je lepší)
Postup:
- Z filátka odstraníme kosti a maso naškrábeme, jde to velmi lehce.
- Cibuli nasekáme nadrobno, kapary také a přidáme to k lososu.
- Zakápneme olejem, přidáme žloutky, worchester, Knorr Kořenící mix na ryby, sůl a pepř.
- Vše důkladně promícháme a přidáme šťávu z půlky citronu (limetky). Tatarák dáme vychladit.
- Podáváme s opečenými tousty potřenými česnekem, případně máslem.
4 komentáře:
Na picu vypadá dost divně. Používal bych spíš výraz pizza...
lol
proc ten humus praskovej?
Tatarák mám ráda. Z lososa jsem ještě nikdy neochutnala
Okomentovat