středa 10. září 2008

Tatarák s lososa

Včera jsme byli s tátou jen tak na pivku v nedaleké pizzerce a honila nás mlsná. Na pizzu, kterou tam mimo jiné dělají výbornou, jsme nějak chuť neměli a oslovil nás tataráček z lososa. Já ho mám dost ráda, a tak jsem byla zvědavá, jak ho tam udělají a výsledek mne mile překvapil. Byl výborný! Napadlo nás tedy, že bychom si ho mohli taky někdy na chaloupce udělat. Neznaje recept, nakoukla jsem na internet a jak jsem tušila, receptů na tatarák z lososa je habakuk, tento mne však, vzhledem k ingrediencím a s ohledem na mé zažívací ústrojí zaujal, tak si ho hned poznamenávám, abych ho hned nezapomněla.



Suroviny:

  • 400 g filé s lososa
  • 1 střední cibule (nejlépe šalotka nebo červená)
  • 2 žloutky
  • 1/2 hrnečku kaparů
  • 1 lžíce Knorr Kořenící mix na ryby
  • 1 lžíce tekutého worchesteru
  • špetka soli, pepře
  • 1 lžíce Olivový olej Bertolli Classico
  • 1/2 citronu - šťáva z něj (limetka dle doporučení gurmánů je lepší)

Postup:

  1. Z filátka odstraníme kosti a maso naškrábeme, jde to velmi lehce.
  2. Cibuli nasekáme nadrobno, kapary také a přidáme to k lososu.
  3. Zakápneme olejem, přidáme žloutky, worchester, Knorr Kořenící mix na ryby, sůl a pepř.
  4. Vše důkladně promícháme a přidáme šťávu z půlky citronu (limetky). Tatarák dáme vychladit.
  5. Podáváme s opečenými tousty potřenými česnekem, případně máslem.

4 komentáře:

PUCEZHODOSHA řekl(a)...

Na picu vypadá dost divně. Používal bych spíš výraz pizza...

Anonymní řekl(a)...

lol

Anonymní řekl(a)...

proc ten humus praskovej?

Alena řekl(a)...

Tatarák mám ráda. Z lososa jsem ještě nikdy neochutnala